Projecte Fos és el recorregut experimental d’un idea fins a la seva realització, és el domini d’una tècnica de producció i és un crit de rebel·lió contra la idiosincràsia de la civilització occidental contemporània. Una civilització guiada pels cants de sirena dels mercats, despreocupada dels motius i sempre surant a la superfície de les idees. Submergits en una època profundament materialista, on el procés tècnic ens guia per un camí d’ordre i racionalitat matemàtica que mica en mica ens deshumanitza, neix el Projecte Fos. Un projecte que ens relata l’inconformisme latent dels seus creadors traduïts a objectes funcionals, un projecte que pretén donar un pas enrere i recuperar valors, estètiques i idees d’un altre moment. Projecte Fos ens proposa un retorn a l’atzar i al caos i ho fa de la mà d’un dels materials més usats i més resistents, el plàstic (concretament el polietilè de alta i baixa densitat).

Els plàstics representen un dels principals sectors de la indústria química, que és la segona més important d’Europa. El consum mundial de plàstics s’ha multiplicat considerablement en els últims anys i actualment ronda els 300 milions de tones. Europa consumeix un total del 25% del total i España és el quart país amb més demanda d’aquests materials. La producció de termoplàstics suposa pràcticament el 80% del totals dels plàstics que consumim en l’actualitat i, desafortunadament, el gran desenvolupament tecnològic dels termoplàstics mai ha estat acompanyat d’una política de reciclatge decent.

Durant uns mesos d’experimentació s’ha treballat per trobar una tècnica que ens permet ressuscitar aquests plàstics i dornar’ls-hi una nova vida. Els objectes que es poden trobar a l’exposició han estat sotmesos a un escalfament progressiu i constant a partir de diferents eines. El tractament de les peces però ha estat només de forma de manera superficial, deixant una gran part del procés de creació en mans de l’atzar. D’aquesta manera s’aconsegueixen uns acabats on la intervenció humana només és puntual i, per tant, el resultat serà sempre incert i en sortiran peces úniques.